Educar acompanyant


 

Un any més l’equip educatiu del Submarí Lila hem volgut crear un espai per endinsar-nos en diferents aspectes de l’acompanyament dels infants, Per aquest motiu us proposem diferents sessions en les que toquem temes diversos, tenint en compte el fer, sentir i pensar tant dels infants com dels adults que estem amb ells. Posant la mirada en els infants, en nosaltres mateixos i també en l’entorn que acull aquesta relació. 

Us recordem que no es tracta d’un curs sencer, podeu escollir aquelles sessions que més us interessin.
Esperem trobar-vos aviat
Equip Educatiu

Programa dels diferents cursos


				

Educar acompanyant

1-«ACOMPANYAMENT COGNITIU.COM ES DONA L’APRENENTATGE?

Els processos d’aprenentatge dels infants ens generen dubtes l’infant és capaç de connectar amb allò que vol aprendre? qui ensenya a l’infant, l’adult o ell mateix? com s’ha de donar l’aprenentatge per a que sigui significatiu? quins tipus d’aprenentatge es donen en els infants? quins materials acompanyen en l’autonomia de l’aprenentatge?
A través del que nosaltres hem viscut al projecte sobre els processos d’aprenentatge, us convidem a buscar respostes a aquestes preguntes.

Formadora: Mireya Huguet
Preu: Socis 35 € /No socis: 63 €
Horari: 7 hores de10-14h /15.30-18.30h
Data: 19 de gener
Límit inscripció: 11 gener

2-«UN ADULT PRESENT”

En el nostre dia a dia hem anat descobrint la importància de l’atenció
plena. Hem pogut experimentar com la nostra actitud genera un clima determinat. Quan diem atenció plena estem parlant de Presència. Creiem que lúnica manera de poder interioritzar el concepte de presència és vivint l’experiència. Per aquest motiu, us convidem a endinsar-vos en la pràctica de l’atenció plena: per tal de sentir l’acceptació incondicional i el no judici; l’escolta i la compassió; l’autenticitat..

Formadores: Anna Alsinet i Elena Granell
Preu: Socis 35 € /No socis: 63 €
Horari: 7 hores de 10-14h /15.30-18.30h
Data: 26 de gener
Límit inscripció: 18 gener

3-«DETECTAR I ACOMPANYAR LES NECESSITATS DELS INFANTS»

Com adults ens trobem a la vora d’un infant, el volem acompanyar,
però em pregunto…. Quines són les seves necessitats? Com puc diferenciar entre necessitats i desitjos? Quin tipus de necessitats hi ha? Com l’infant pot detectar i donar resposta a aquestes necessitats pròpies? Quin és l’acompanyament que faig com adult d’aquestes necessitats, per poder donar resposta també a l’autoregulació i l’autonomia de l’infant? Totes aquestes preguntes s’obren en nosaltres, us convidem a buscar les respostes a aquestes preguntes investigant sobre les pròpies necessitats com a adults.

Formadora: Elena Granell
Preu: Socis 35 € /No socis: 63 €
Horari: 7 hores de10-14h /15.30-18.30h
Data: 9 de febrer
Límit inscripció: 25 gener

4-«EIXOS VERTEBRADORS:
EL JOC LLIURE I ESPONTANI, EL CUIDATGE. INFANTIL PRIMER CICLE»

Profundirem en l’oportunitat de nodrir una relació íntima, privilegiada i profunda amb l’infant; com els cuidatges poden convertir-se en un moment de plaer i alegria i com l’adult pot acompanyar i sostenir el seu camí d’autonomia. Parlarem del que vol dir, joc lliure? espontani? ho experimentarem.

Formadora: Anna Alsinet
Preu: Socis 15 € /No socis: 27 €
Horari: 3 hores de 16-19h
Data: 15 de febre
Límit inscripció: 1 febrer

5-«ACOMPANYEM LES MATEMÀTIQUES»

Suma, resta, multiplicació, divisió, arrel quadrada, potència, fraccions, decimals,…,
Presentem en aquest taller una adaptació dels materials i la filosofia Montessori al dia a dia del Submarí Lila per facilitar i gaudir de l’aprenentatge dels conceptes matemàtics en les etapes d’infantil i primària.

Formadores: Tina Riba i Núria Mulet
Preu: Socis 35 € /No socis: 63 €
Horari: 7 hores de10-14h /15.30-18.30h
Data: 23 de febrer
Límit inscripció: 8 febrer

 

 

6-«ACOMPANYEM LA LECTOESCRIPTURA»

Saber llegir i escriure és important en el món que vivim, per això és un dels aprenentatges que més dedicació se li dóna en els espais educatius. Creiem important transmetre als infants el veritable valor funcional d’aquest aprenentatge, comunicar-se i interaccionar amb l’entorn. Però com ho fem perquè l’infant visqui aquest procés de manera natural, relaxada i gaudint? Quins espais i propostes podem crear per a que sigui un aprenentatge significatiu? Per quines etapes transita l’infant i com podem respectar-les? Us convidem a redescobrir aquest camí tan apassionant pels infants connectant i compartint experiències i noves mirades cap a aquest procés.

Formadora: Mireya Huguet
Preu: Socis 25 € /No socis: 45 €
Horari: 5 hores de 9-14h
Data: 22 de febrer
Límit inscripció: 18 gener

7-«ACOMPANYAMENT DE LES EMOCIONS PRIMARIES»

Ens preguntem sovint com acompanyar emocionalment als infants davant de la ràbia, la tristesa, la por, l’alegria, la frustració. El nostre propòsit en aquest espai és poder connectar amb les nostres emocions, detectar-les, mirar-les, acollir-les. Com gestiono les meves emocions? Quines emocions tenen espai o no en la meva vida? La mirada i l’acompanyament cap a mi mateix també té a veure amb l’acompanyament que faig a l’infant. Al mateix temps, entendre com funciona el cervell dels infants en les diferents etapes ens pot ajudar a tenir un altre mirada amb algunes de les seves reaccions i necessitats.

Formadores: Elena Granell i Anna Alsinet
Preu: Socis 35 € /No socis: 63 €
Horari: 7 hores de10-14h /15.30-18.30h
Data: 30 març
Límit inscripció: 15 març

 

8-«COM VIVIM ELS LÍMITS?

Quantes vegades hem sentit la paraula límits? Però quantes vegades
ens aturem a sentir realment els límits en el nostre cos? Us proposem això, una aturada i experimentació de que són els límits, per a que serveixen i perquè pensem que són necessaris en la nostra vida, i en la dels infants. I perquè parlem d’Amor? Descobrim la sensació del nostre cos quan posem i rebem límits….potser d’aquesta manera també podrem detectar la necessitat del lligam entre Amor i Límits.

Formadores: Elena Granell i Mireya Huguet
Preu: Socis 35 € /No socis: 63 €
Horari: 7 hores de10-14h /15.30-18.30h
Data: 27 d’abril
Límit inscripció: 12 d’abril

9-«L’ACOMPANYAMENT DE L’ADULT»

Ens arriba sovint la pregunta de quin és el paper de l’adult: com podem donar seguretat emocional a l’infant? Quan intervé l’adult sense interferir en el seu desenvolupament autònom? Com donar estructura i ordre en el seu dia a dia? Com estar presents en aquests tres eixos sense interferir en la seva autenticitat? En aquesta sessió us convidem a sentir que és ser sostingut, que és sentir-se lliure per experimentar i sentir la seguretat d’una estructura. Per poder acompanyar després als infants des d’aquests tres eixos.

Formadores: Mireya Huguet i Anna Alsinet
Preu: Socis 35 € /No socis: 63 €
Horari: 7 hores de10-14h /15.30-18.30h
Data: 25 de maig
Límit inscripció: 10 maig